Obývačka - pohľad do kuchyne

Interiérová dizajnérka Valentína Haščák a naša BELLA


Aké vidíš výhody pôdorysu BELLA?
Pôdorys a teda dispozícia je čistá, nekomplikovaná a prehľadná, čím sa dosiahne optimálny bezkonfliktný priestor. Ten zjednoduší každodenné úkony, zlepšuje orientáciu v priestore a celkovo vytvára pocit harmónie a klient ani nevie prečo a cíti sa tak príjemne.

V akom duchu si sa rozhodla ho "zaodieť"?
Keďže sú domy situované v Lokalite Panského lesa, alebo ako investor uvádza "V objatí  prírody v bezprostrednej blízkosti mesta", aj výber interiérových prvkov som ladila v súlade s týmto faktom. 

Použila som kvalitné prírodné, resp. prírodou inšpirované materiály ako prírodný kameň na podlahu či obklady stien, drevo v rôznych povrchových úpravách na podlahu, nábytok, dvere, betón alebo Corten ako opláštenie kozubového telesa, sklo ako zábradlie schodiska, či ako optické predely interiéru. Prvky motivované prírodou ako tapety s motívom, detaily ako pavučina na svietidle, zlatá farba ako odraz zapadajúceho slnka, výlep na sklenených dverách-motív RTG snímky vážky, medené kovové svietidlá či doplnky a podobne. Použité farebnosti sú svetlé a teplé s jemnými farebnými akcentami. V jednoduchej koncepcii materiálov tvarov a farebnosti vznikli dokonalo oku lahodiace celky, ktoré vytvárajú príjemný domov plný vkusu a estetického súladu. Takto vzniká útulná harmónia tepla domova.

Ktorá je Tvoja najobľúbenejšia miestnosť z pohľadu interiérového dizajnéra?
Väčšinou sa snažím klienta trocha spoznať, jeho návyky, či každodenné štandardné rituály a týmto poznaním sa nechám viesť počas celej spolupráce. Zjednodušene povedané, denná obytná zóna, keďže je srdcom domu a zdržiava sa v ňom každý obyvateľ najdlhší čas.